Légy aktív

Néhány javaslatot olvashatsz itt arra nézve, hogy miként tudsz a közösségről többet megtudni,
ahhoz csatlakozni vagy tagként a javára lenni.

Vegyél részt

istentiszteleten, rendezvényeken, szervezésben, munkacsoportokban. Nyitottak vagyunk, szeretettel várunk!

Csatlakozz

legyél a közösség tagja!

Alkoss kiscsoportot

ha szeretnél életre hívni egy érdeklődésednek megfelelő kiscsoportot, itt megteheted! Javaslatoddal fordulj a lelkészhez!

Javasolj

a gyülekezeti élet olyas valami, amit együtt csinálunk, együtt élünk. Jobbító szándékú ötleteidet, meglátásaidat, javaslataidat szeretettel fogadjuk.
Ez vonatkozhat a gyülekezeti élet bármely területére, de kiemelten a kiállítások, könyvbemutatók, előadások meghívottjaira. Javaslataiddal keresd a lelkészt!

Hozz el valakit

ismeretségi körödben biztosan van olyan, akinek szívesen megmutatnád, hogy miért is jársz ide.

Arra is van lehetőség, hogy autós szolgálatot ajánlj fel, aminek keretében istentiszteletre vagy rendezvényre elhozz magaddal olyan (idős) személyt, akinek ez nagy segítség. Ebben a Lelkészi Hivatal szívesen közvetít.

Önkénteskedj

– ennek számos formája áll rendelkezésre, határt csak a kreativitás szab. Alább néhány gyakoribb forma:

 

1. Ha még iskolás vagy, lehetőséged van az érettségihez szükséges 50 órás közösségi szolgálatot nálunk is teljesíteni. Jelezd a szándékod, hogy szerződést köthessünk az iskoláddal!

2. Minden korosztályhoz tartozó személy ajánlhat fel az idejéből, és megtaláljuk a megfelelő munkát számára.

3. A vasárnapi istentiszteletek, a különféle rendezvények folyamatosan kínálnak fel lehetőséget a közösség szolgálatára.

Támogass

közösségünk a hívek önkéntes adományából tartja fenn magát. Az adakozásnak több formája is van:

1. Egyházfenntartás: lényegében az éves „tagdíj”, ami felnőtt kereső személyek esetén 20 000 Ft, nyugdíjasok esetén 10 000 Ft. A 18 év alatti konfirmált egyháztagjaink után önkéntes alapon lehet hozzájárulást fizetni, amit köszönettel fogadunk.

2. Megemlékezés: elhunyt hozzátartozóink áldott emlékére adományt tehetünk a közösség részére. Mi lehetne ennél méltóbb módja az emlékezésnek?

3. Úrvacsorai jegyek felajánlása: karácsony, húsvét, pünkösd vagy őszi hálaadás ünnepe alkalmával. Részadományt is lehet tenni úrvacsorai megváltás címen. Ez is páratlanul nemes módja a megemlékezésnek és a közösség támogatásának.

4. Adomány: bármikor lehetőség van általános vagy céladomány felajánlására. Ennek legegyszerűbb módja az egyházköszég banszámlaszámának a használata, de munkaidőben személyesen is lehet befizetést eszközölni a Lelkészi Hivatalban.

Megjegyzés: a támogatásokat minden esetben bejegyezzük a gyülekezet Aranykönyvébe, illetve istentiszteleti hirdetésre kerülnek, hacsak a felajánló nem kéri a névtelenséget.

Minden jog fenntartva!   bue 19x27   Budapesti Unitárius Egyház